fam. Holleman

We wonen nu bijna 14 jaar in Büsingen. Het lijkt heel snel gegaan en toch ook weer niet. Onze kinderen, Frank en Corianne, waren nog maar 2 en 4 jaar oud toen we verhuisden en zijn nu inmiddels bijna 16 en 18. Ze zijn in Büsingen opgegroeid en beschouwen dit als hun thuis. Beiden beginnen aan de laatste fase van de middelbare school en daarna komt een spannende nieuwe tijd. Waar verder studeren? Ze willen graag in Nederland studeren omdat ze zich uiteindelijk toch Nederlands voelen.

Sinds Antonie academic dean op het Europese nazarener college (EuNC)  geworden is, heeft hij een groots hervormingsproject opgezet. Tijden zijn veranderd die zowel de school als ook de kerk uitdagen nieuwe wegen te zoeken. De school is nu een gedecentraliseerde school met een campus in Büsingen en deeltijdopleidingen in 17 verschillende landen. Het lesprogramma is in alle landen min of meer gelijk, met natuurlijke culturele aanpassingen, zodat overal één duidelijk herkenbaar programma aangeboden kan worden. Inhoudelijk is er ook veel veranderd, omdat de hedendaagse samenleving andere eisen stelt aan de predikant en de medewerkers in de gemeente. Bepaalde veranderingen zijn ook bedoeld om de eeuwenoude waarheid van het evangelie duidelijker te laten klinken in deze postmoderne tijd.

Wilma heeft verschillende verantwoordelijkheden op de college. Zij geeft les, coordineert de stages van de studenten, is verantwoordelijk voor alle aanmeldingen van nieuwe studenten in Büsingen en in alle andere landen, en begeleidt studenten. Daarnaast werkt ze ook aan een Master of Divinity.

We zijn naar Büsingen gekomen met een duidelijk roepingsbesef en voelen ons nog steeds op onze plaats van bestemming. Met hart en ziel hopen we studenten te kunnen opleiden die het evangelie op een aansprekende wijze uitleven en verkondigen aan mensen in Europa.  Misschien iets voor de tieners in uw gemeente? Een berichtje in het Nederlands aan admissions@eunc.edu Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. is voldoende. Een bezoekje op onze website http://www.eunc.edu/ geeft een verdere indruk van de school.

Tags: